Причина кинути пити № 8: це простіше

Перш ніж почати кричати на мене, зауважте, що я сказала «простіше», а не «просто».

Чого б ми насправді потайки хотіли б, так це бути як ті люди, які викликають у нас сильне роздратування. Вони можуть випити лише один келих вина — і зупинитися на цьому. Це ті, хто, здається, не бачать пляшки або забувають, що перед ними стоїть келих.

Ви можете запитати: «Про що взагалі йдеться?» Наша метою має бути скорочення, помірне, «культурне» споживання, контроль випитого.

Що ж, мені справді шкода, але доведеться таки сказати: як тільки у вас розвилась залежність від алкоголю (що може розвинутися навіть у поміркованих любителів випивки), все це є можливим, але це надзвичайно важка робота.

Проблема з будь-якою залежністю полягає в тому, що мозок налаштовується на те, щоб хотіти БІЛЬШЕ. Отже, ви або піддаєтеся залежності і пускаєте все на самоплив, поки не закінчите, як класичний алкоголік, який п’є горілку просто зранку, або постійно боретеся із залежністю.

А постійна боротьба виснажує. Це як бути на нескінченній дієті. Чим більше ви намагаєтеся не робити щось, тим більше ви цього хочете. Чим більше ви намагаєтеся не думати про це, тим більше думки про це заполонюють ваш розум.

І, давайте будемо відвертими: нам ніколи не вдавалося довго стримуватися, виявляти поміркованість і казати «ні», чи не так? Це те, що завело нас у цю халепу!

Я знаю, що це звучить не надто оптимістично, але є й ХОРОШІ новини… Ви можете це виправити.

Пам’ятаєте, коли ви були дитиною, вашою найбільшою мрією був власний велосипед, а все, що вас турбувало, був вибір: морозиво у стаканчику чи на паличці, в шоколадній глазурі? Ви тоді зовсім не думали про те, щоб випити. Хіба що лимонад або квас.

І ви насправді можете повернутися туди. Звісно не у 1970-і або 80-і (що там робити?), але в те місце, де вам не доведеться непокоїтися: пити чи не пити, і скільки пити або взагалі через будь-що, пов’язане з випивкою.

Все, що потрібно зробити, це ПРИПИНИТИ. На досить довгий період.

Проблема в тому, що спочатку, замість того, щоб думати про випивку менше, ви будете думати про неї більше. Це у вас говорить залежність. Хитра стара П’яна відьма б’ється до останнього. Ви повинні вбити стару каргу, і єдиний спосіб зробити це — не давати їй алкоголю, примусити її голодувати протягом досить довгого періоду. Найважче буде в перші 100 днів, і пройде близько шести місяців, перш ніж ви почнете відчувати себе повністю вільними.

АЛЕ, будьте обережні: як тільки ви вип’єте, ви вдихнете життя у П’яну відьму, і залежність повернеться до мозку із жадобою помсти.

Повірте мені: як тільки ви опинитеся на іншому боці (а ви обов’язково опинитеся там), це буде ПРОСТО. І ви будете думаєте: «Чому мені доводилося так довго боротися?»

І тоді вашим завданням буде поширювати інформацію далі…

Автор посту SoberMummy. Переклала та доповнила Моторна. Оригінал тут.

Будьте в курсі

Жодного спаму!

Поділіться своєю думкою