Причина кинути пити № 7: у вас з’явиться більше друзів

Коли я кинула пити, одним із моїх найбільших побоювань було втратити всіх друзів.

Однак нещодавно до мене дійшло, що у мене з’явилося більше близьких друзів за останні десять місяців, ніж за попередні п’ять років.

Причина, через яку нас непокоїть можлива втрата друзів, це те, що протягом багатьох років ми прирівнювали дружбу до випивки.

Алкоголь — це ракетне паливо для будь-якого збіговиська, мастило для соціальних стосунків. Він рівняє між собою всі верстви населення. Він дає нам впевненість, витівку й енергію для зберігання зв’язків із нашими друзями і зав’язування нових стосунків. Чи не так?

Плюс, ми знаємо, як підозріло ми самі раніше дивилися на непитущих. Ми швидко викреслювали їх зі списку потенційних нових друзів.

І от тепер це станеться з нами. Ой, все! Ми будемо відкинуті суспільством!

Але знаєте що? Цього не станеться!

Для початку, придивіться до типового п’яндили під час наступної вечірки. Чи оточений він потенційними новими друзями, чи видає він жарти один за одним, чи випромінює дружелюбність?Можливо, деякий час на початку, але я впевнена, що за кілька годин люди уникатимуть його, як чуми, і таємно підсміюватимуться над ним, коли його поведінка стане нетактовною і непристойною.

Насправді з тих, хто п’є, виходять кепські друзі. Це суворо, але правда. Принаймні, так було зі мною.

Випивка робила мене неймовірно егоїстичною. Я витрачала занадто багато часу на похмілля, думки про вино або саму випивку, щоб у мене залишався час подумати про когось ще, крім моєї найближчої родини.

Якщо старому другові вдавалося залучити мене до розмови про щось важливе на вечірці, я швидко переводила тему на щось більш легковажне (в ідеалі НА СЕБЕ), і до наступного дня забувала цю розмову повністю.

І поруч зі мною було просто незносно сидіти під час вечері. Можливо, я була дуже весела і дотепна на початку, але до того часу, як приносили десерт, я вже верзла казна що і безкінечно повторювалася. Якщо людина з одного боку була більше «нудною», ніж з іншого, я цілком ігнорувала її!

Незважаючи на все це, чимало моїх старих друзів (особливо інших любителів випивки) не покинули мене, але у мене майже не було справжніх нових друзів.

Але зараз? Я не тільки стала набагато кращим другом для своїх старих приятелів — мене щиро цікавить, що відбувається в їхньому житті, і я намагаюся підтримувати їх, коли можу, — але у мене також з’явилася ціла купа нових.

Для початку, я не ігнорую більше тих, хто не п’є багато! Хто знав, що тверезі люди можуть бути настільки цікавими!

Я більше не відлякую людей, будучи занадто гучною, занадто різкою та надто незацікавленою у будь-кому, крім СЕБЕ. Мене щиро цікавить життя інших людей та їхні інтереси.

Але найголовніше, на мою думку, це енергетика, яку випромінює людина.

Справа в тому, що існують два типи людей: випромінювачі і поглиначі. «Випромінювачі» — це люди, які випромінюють позитивну енергію. Вони приваблюють інших, як мед приваблює бджіл. При прощанні з ними ви відчуваєте себе набагато більш життєрадісними й енергійним, ніж коли ви зустрілися з ними. До того, як я почала багато пити, я була випромінювачем. Щасливою, позитивною зайкою, що світиться любов’ю, з якою всі хотіли познайомитися.

«Поглиначі» — це їхня протилежність. Вони є енергетичними вампірами. Після того, як ви проведете якийсь час із ними, при прощанні ви почуваєте себе виснаженими. Як би ви їх не любили та як би не піклуватися про них, вам просто доводиться захищати себе, і ви намагаєтеся не проводити надто багато часу з ними.

Алкоголь робить із нас поглиначів — зациклених на собі жалюгідних істотах.

Коли я пила, я була поглиначем. Тепер я випромінювач. А люди тяжіють до випромінювачів і уникають поглиначів.

Можливо, ви і втратите деяких друзів, але я готова закластися, що вони будуть тими, з якими у вас не було майже нічого спільного, крім випивки.

І ви знайдете купу нових приятелів. Справжніх друзів, які підбадьорюють і роблять життя цікавішим. Плюс, що більш важливо, ви станете кращою людиною, з якою буде приємно буде познайомитися.

І це буде прекрасно!

Автор посту SoberMummy, переклала і доповнила Моторна. Оригінал тут.

Будьте в курсі

Жодного спаму!

Поділіться своєю думкою