Зненацька – огляд цікавої й корисної гри!

В очікуванні відкриття перукарень.

Сьогодні зроблю те, чого від себе зовсім не чекала – напишу огляд комп’ютерної гри. І не простої, а такої, що допомагає позбутися шкідливих звичок, налагодити режим дня і ввести у щоденне життя нові, корисні звички. Показав її мені мій син-підліток, за що я йому дуже вдячна. Вже тиждень, як я тестую цю гру – і дуже задоволена результатами. Із 2,5 кг, нажертих у нервовому стані під час карантину, 1,1 вже пішли геть без особливих зусиль.

Коли не зважаєш на те, що їси, бо “є важливіші справи”

Передусім, ця гра допомагає подолати внутрішнього Свиноцуцика. Того самого, який увечері шепоче на вушко: «А, може, ще одне шоколадне печивко? Ти так тяжко весь день працювала – либонь, заслужила! Від одного ж печивка нічого не буде!» І так противно скавучить, що й не схочеш, а вхопиш. А там, де одне, – там і два, і три, і до купи ще горішків із сухофруктами – вони ж бо для здоров’я корисні! Так і не зчуєшся, аж доки на вагах дошкульну цифру не побачиш. Отже, час схаменутися, загнати Пацецуцика в стійло, вмоститися зручненько у кріслі і розібратися, що такого нового і цікавого підкинув нам світ технологій, чим можна скористатися для покращення свого здоров’я й підвищення самооцінки.

Взагалі-то востаннє я грала в комп’ютерні ігри у 90-і, найкрутішою тоді була гра Duke Nukem 3D.

Дюк Нюкем має померти. Хто сказав?

Шанувальники цієї гри були вражені надсучасною 3D-анімацією і, пройшовши всі рівні не один десяток разів, нетерпляче чекали років із 10 на Duke Nukem Forever, який, як і водиться, їх розчарував. Із тих пір спливло пару десятків років, і в ігровому світі намітилася тенденція “Назад у 80-і”. Зараз у моді, якщо хто не в курсі, пікселі, 2D-анімація і пискляві звуки, подібні до телінкання старезної Нокії. Така собі мінімізація й “назад до коренів” у світі технологій. Чому це так, пояснює автор відеоогляду гри Habitica.

Тепер перейдемо до самої гри Хабітіка. Що приємно, це те, що у налаштуваннях можна вибрати українську мову. Звісно, переклад бажає кращого – але, принаймні, є можливість робити записи рідною мовою. Приємно також, що можна налаштувати аватар і почати грати з повним здоров’ям, як воїн 1-го рівня!

Спочатку додаємо звички – ті, що хочемо виробити, й ті, яких намагаємося позбутися. Потім додаємо щоденні завдання. Необов’язково робити їх щодня: можна вибрати “щотижнево” і вибрати, до прикладу, понеділок, середу і п’ятницю для силових вправ, а вівторок, четвер і суботу — для вправ на витривалість (ходіння, велосипед, біг). У неділю робіть повний відпочинок, тобто нічого не робіть – відпочивайте! Неділя – гарний привід винагородити себе чимось особливим. До прикладу, прийняти ванну, подивитися французьку комедію або зайнятися творчістю, яка приносить радість.

Після звичок і щоденних вправ запишіть одиничні завдання (насамперед ті, які є спокуса відкласти у довгий ящик) і поставте дедлайн, до якого це слід зробити, або певну дату, в яку це слід зробити (дуже добре, до речі, працює “сьогодн”:). У розділі “Нагорода” напишіть, що б хотіли отримати як винагороду. Якщо поки що нічого не спадає на думку або не можете розібратися з ігровою валютою – облиште на потім. Вам все одно нараховуватимуть якісь несподівані речі, як-от “Синю цукровату” (особливо прикольно її отримати за виконання завдання “Утримуватися від солодкого”), “Еліксир життя” або просто “М’ясо” (справді? А що, як я вирішила стати вегетаріанкою і вже годин із 10 не їла нічого м’ясного?).

Екстравертам і тим, хто любить компанію, добре буде вступити до гільдії або організувати свою, за інтересами. Тоді мотивація підсилюється тим, що ви не захочете підвести свою команду: бо як не виконуватимете поставлені собі цілі, бали зніматимуться з усіх учасників гільдії. І, навпаки, якщо робитимете успіхи – покращиться як ваша позиція, так і положення команди в цілому!

Гуртом і батька добре бити!

Розпочинати краще одному – як-то кажуть, головне почати, а там затягне так, що не зчуєтеся, як почнете вести здорове життя. Як це працює? Візьмемо звичайній вечірній внутрішній діалог, наведений на початку посту. Отже, вечір, ви втомлені, всі калорії на сьогодні вже з’їдені, ви збираєтеся відпочити, і тут внутрішня свиня починає нашіптувати: “Може, ще печивко? Або й два?” А ви собі такі: “Та ні, я ж на Хабітіці щойно хрестиком відмітила, що я вклалася у 2000 ккал на день. Зараз це виправляти я не збираюся, не маю сили. Що зроблено – те зроблено, все інше на завтра. Завтра буде новий день, от тоді і з’їм це печиво”.

І свині нема, чим крити, – лінь перебила бажання переїсти. Дабл профіт!

І це справді працює! Грайте з насолодою і будьте здорові!

Ваша Моторна

Будьте в курсі

Жодного спаму!

Поділіться своєю думкою