Простий спосіб змінити своє життя

Альбус Дамблдор сказав: «Слова, на мою не таку вже й скромну думкою, є нашим невичерпним джерелом магії».

Слова, які ми використовуємо, щоб описати себе, своє життя і свої дії, є справді дуже важливими. Вони мають величезний вплив на нашу самооцінку і наші шанси на успіх.

Якщо ви читали мої пости в журналі «Мама була таємною п’яничкою», то знаєте, що протягом багатьох років я намагалася кинути пити. І це речення саме по собі ілюструє проблему. Я казала собі: «Я буду з усіх сил намагатися кинути пити».

Але в самій цій думці вже було закладено застереження-відмазку. Я дійсно збиралася спробувати, але — очевидно — я могла і зазнати невдачі. І так воно і траплялося раз від разу.

Однією з головних причин, чому моя остання спроба кинути пити була вдалою, це те, що я змінила вирази, які використовувала. Замість того, щоб говорити собі, що я збираюся спробувати кинути пити, я казала собі, що я не п’ю. Чим частіше я думала про це і чим частіше я говорила ці слова, тим більше я починала в це вірити.

Хитрість полягає в тому, щоб уявити себе таким, яким ви хочете бути, а потім почати використовувати такі вирази, як у розмові із собою, так і в спілкуванні з іншими, які б ця людина використовувала. Твереза людина, щаслива людина, успішна людина.

Ми, жінки, особливо полюбляємо себе критикувати. Ми говоримо до себе таким чином, яким ніколи б не дозволили іншим людям говорити до нас. Ми кажемо собі, що ми товсті, нудні, непривабливі та старі. Ми постійно принижуємо себе в порівнянні з іншими людьми.

Подолати цю звичку дуже важко, але коли ви це зробите, ви зміните своє життя. Ця саморозмова трансформує те, як ви бачите себе, а потім і те, як інші люди бачать вас.

Отже, ось дуже простий, але ефективний, лайфхак із підвищення самооцінки.

У той день, коли я кинула пити, я змінила всі паролі до своїх облікових записів у додатках, онлайн-магазинах та банківських рахунках на ятвереза. Кожного дня я набирала ці слова безліч разів, і чим більше я їх набирала, тим більше я в них вірила.

(Примітка: якщо ви є кіберзлочинцем, зауважте, що зараз я змінила всі ці паролі на зовсім інші, включаючи багато дивних символів, які навіть я не пам’ятаю).

Цей трюк може спрацювати з будь-якими змінами, які ви хочете зробити, та будь-якою проблемою самооцінки, яку потрібно вирішити. Наприклад, якщо ви таки вирішите почати вести здорове життя з понеділка. Про те, для чого слід вести здоровий спосіб життя, йдеться у статті «Здорове життя і сенс буття», а про те, чого слід прагнути — у статті «Що таке нова норма?»

Однак не використовуйте цей трюк для облікового запису, пароль до якого потрібно буде розкрити. Навряд чи ви захочете повідомити співробітнику банку, що пароль до вашого онлайн-банкінгу — ябогинякрасиідомашньогозатишку.

Спробуйте і розкажіть, чи спрацював це трюк для вас?

А я пішла міняти всі свої паролі на ненавиджусолодке.

Автор Life in the Hot Lane (вона ж SoberMummy), переклала і доповнила Моторна. Оригінал тут

Будьте в курсі

Жодного спаму!

Поділіться своєю думкою