Причина кинути пити № 6: ви станете кращими батьками

Ви можете не бути матір’ю або батьком. Можливо, ви є мачухою або вітчимом, хрещеною матір’ю або хрещеним батьком, або ж плануєте коли-небудь мати дітей. Можливо, ви доглядаєте за своїми батьками. Принцип один і той самий:

Випивка робить із нас кепських батьків.

Для початку розглянемо фізичний бік справи. Для належного виховання дітей потрібно багато енергії. Що зовсім не сумісне з кількома годинами похмілля на день. Тим більше із перебуванням у п’яному стані.

Також потрібна справжня присутність. Я маю на увазі не просте перебування в кімнаті (хоча, очевидно, це також добре), а й приділення належної уваги. Навіть будучи тверезою я маю зізнатися, що часто перевіряю мобільний телефон посеред розмови з дітьми, і відповідаю «так-так» на будь-яке питання, яке вони задають (а їх цим не обдуриш).

Але коли я пила, все було набагато гірше. Мої думки були зайняті в значній мірі випивкою. Вранці я думала про те, скільки я випила вчора ввечері, що не слід було пити так багато, і про те, як протриматися цілий день, коли голова гуде від похмілля. Після обіду я починала думати про те, коли зможу налити собі перший келих вина, в який магазин я заскочу по дорозі до школи і таке інше. (Про ці внутрішні діалоги йдеться у статті про П’яну відьму «Любі друзі чи кляті вороги?»)

До того ж алкоголь робить нас нещасними (більше про це у пості «Причина кинути пити № 4: ви будете щасливішими»). Випивка робить життя безбарвним і заважає цінувати милі дрібниці. А саме з цими дрібницями ви весь час стикаєтеся під час перебування з дітьми, ліплячи фігурки з пластиліну, підбираючи кольори для розмальовок, підкидаючи ногами листя, дмухаючи на вікно автомобіля і малюючи на ньому смайлики — ви знаєте, що я маю на увазі.

Тільки-но ви кинете пити, як побачите, що вам буде набагато легше сконцентруватися на поточному моменті і бачити речі очима ваших дітей.

І, знаєте, що? Наша випивка не лише впливає на їхнє дитинство — вона також впливає на їхнє доросле життя. Я думаю, що одна із причин, чому я не бачила проблем у щоденній випивці, було те, що я виросла у родині, де випивати джин із тоніком в якості аперитиву і вино під час вечері кожного вечора було звичною справою. Я ніколи не ставила під сумнів цю традицію. Адже це завжди робили (досвідчені) дорослі.

Під час Різдва 2014 року я зрозуміла, що всі різдвяні подарунки для мене від моїх дітей були пов’язані з вином! Пробка для пляшок (можна подумати, що в пляшці що-небудь коли-небудь залишалося!), штопор і кружка з заголовком «Скоріше б випити».

Тепер моїм дітям дуже подобається, що «мама не п’є». Вони хваляться цим. І, сподіваюся, я показую їм своїм прикладом, що можна бути нормальним, веселим, товариським дорослим без штучної опори у формі випивки.

Але для мене, як для дорослої, головною причиною, чому кинути пити для батьків є само собою зрозумілим, це: «Що як трапиться щось нехороше?»

Можливо, ми не були показовими батьками, коли пили, але якось ми тримали все під контролем, чи не так? Наші діти були щасливі, добре вдягнені, мали достатньо іграшок, робили успіхи… Тому що ми ставили їх на перше місце. Завжди. І все добре, коли в житті все йде як слід. Але річ у тому, що не завжди все йде як по-писаному.

Іноді діти можуть небезпечно захворіти посеред ночі. Хтось (здатний на це) повинен відвезти їх до лікарні термінової допомоги.

Іноді батьки розлучаються, і комусь треба організовувати нове життя і бути ввічливим із цією сволотою (з їхнім батьком).

Або (як це сталося зі мною) іноді у мами діагностують рак і їй доводиться, як і раніше, піклуватися про дітей, коли весь її світ розвалюється.

Якщо таке трапляється, коли ви п’єте, все життя може піти шкереберть.

Киньте пити зараз і, йдучи маленькими кроками, ви станете кращою мамою або кращим татом. Більше не доведеться прикидатися!

І, якщо життя закидає вас лимонами, ви не намагатиметеся сховатися: ви робитимете домашній лимонад!

Автор посту SoberMummy. Переклала і доповнила Моторна. Оригінал тут.

Будьте в курсі

Жодного спаму!

Поділіться своєю думкою