Причина кинути пити № 1: втрата зайвої ваги

Я знаю, що це скидається доволі поверхневим: починати серію «Причини кинути пити» із втрати ваги.

Можливо, треба було розпочати з чогось більш вагомого (вибачте за каламбур), як-от проблеми зі здоров’ям або психічне благополуччя.

Але насправді ми знаємо, що вживання алкоголю погано для нас, і також знаємо, що повинні кинути пити, але це не легко, і ми заслуговуємо на певні плюшки, чи не так?

І я не одна така, яку цікавить ідея схуднення, оскільки все більше людей знаходять мій блог через Google, набираючи «кинути пити і схуднути», ніж через будь-який інший пошуковий термін.

Схуднення — це не лише марнославна забаганка жінок: зайва вага впливає на всі області нашого життя. Вона впливає на нашу самооцінку, наші відносини, наше здоров’я і на те, як інші люди бачать нас і судять про нас.

Протягом всього дитинства, підліткових років і майже до тридцяти років я залишалась стрункою, не докладаючи особливих зусиль, але починаючи десь із 29 років (приблизно в той час, коли почала багато пити) я постійно набирала вагу.

На той момент, коли я кинула пити, у березні минулого року, у мене був 50-й розмір одежі і я важила 75 кілограмів.

Це означало не тільки те, що ІМТ був у категорії «надмірна вага», але й викликало у мене відразу до себе. Я втратила сексапільність. Я почувалася непривабливою та старою. Я знала, що впевнена в собі, струнка людина знаходиться десь всередині, але вона приглушена шаром жиру і замаринована в алкоголі.

Особливу ненависть викликав у мене «винний живіт» (див. пост про Винне пузце). Кілька разів діти запитували мене, чи є у мене «маленьке дитинча в животику». Кошмар! Люди поступалися мені місцем в автобусі!

Не дивно, що алкоголь змушує набирати зайву вагу. Адже пляшка вина містить близько 600 кілокалорій. Я випивала близько десяти пляшок на тиждень. Це 6000 кілокалорій — більше двох днів калоражу!

Плюс, як тільки я випивала пару бокалів вина, всі думки про помірність у чомусь вилітали з голови. Тортик? Чому б і ні? Шоколадні цукерки з кавою? Дайте дві! Коробки…

А потім прокидаєшся з похмілля, від якого є лише одне лікування: комбінація вуглеводів і жирів, як-от гарячий бутерброд із шинкою, сиром і кетчупом або великий шматок пирога (один із п’яти в цей день).

Протягом багатьох років я перепробувала безліч дієт: план F (багато клітковини), дієта Беверлі Хіллз (багато фруктів), медична дієта Скарсдейл (докладне планування їжі), роздільне харчування (складні правила щодо вживання білків і вуглеводів), дієта із капустяного супу (що складається лише з нього), кембриджська дієта (молочні коктейлі), дієта Аткінса (без вуглеводів), дієта Дюкана (без вуглеводів), дієта для зниження глікемічного індексу (із низьким вмістом вуглеводів) і дієта 5:2 (2 дні голодування на тиждень).

Саме написання цього списку викликає у мене відчуття голоду.

Всі вони були ефективними деякий час. Я втрачала 4–5 кг на місяць. Але їх було неможливо дотримуватися довгостроково, і як тільки я знову починала нормально харчуватися, вага знову починала накопичуватися, і ще пару кілограмів додавалося зверху.

Я також займалася фізичними вправами. Тренування від Джейн Фонди. Пілатес. Степ-аеробіка. Велотренажери. Бігова доріжка. Такі здорові еластичні гумові стрічки. Гімнастичні шари. Каланетика. Качання. Силове тренування. Батут і той дивний пристрій, на якому стоїш, і він вібрує.

Саме написання цього списку викликає у мене відчуття втоми.

Фізична форма покращувалася, але стрункішою я не ставала.

Після того, як я кинула пити, я не притримувалася якоїсь дієти. Я також нечасто бувала у спортзалі, хоча була досить активною тому, що у мене з’явилося багато енергії. Я зовсім не відчувала голоду.

Незважаючи на це, я схудла на 9 кг.

Зараз у мене 46 розмір, можливо навіть 44. Мої вилиці стали чітко окресленими. Зникло подвійне підборіддя. А «рятувальний круг» із жиру навколо талії, який я вважала обов’язковим у всіх матерів після сорока років? Він повністю зник!

Може я й не MILF, але перебуваю в досить хорошій формі для свого віку.

І ще тому ця дієта є такою чудовою, що вона дуже проста. Все, що потрібно робити, це не вживати алкоголь.

Але є деякі застереження:

1. Процес йде повільно.

Спочатку ви можете скидати лише 200 грам на тиждень. Це не схоже на ті «диво-дієти», коли втрачаєш до 3 кг на тиждень. Процес іде повільно, але постійно. Але будь-який дієтолог скаже вам, що це найкращий вид дієти, і єдиний спосіб, що дає стійкі результати.

2. Процес схуднення починається не відразу.

Більшість людей спочатку не втрачають зайву вагу, багато хто навіть набирає вагу на початку. Мені знадобилося 100 днів без випивки, щоб побачити перші результати.

По-перше, організм потребує деякого часу для налаштування: він переживає значний шок. По-друге, коли ви кинете пити, у вас може прокинутися тяга до цукру, і гарячий шоколад може стати безцінним помічником для тих, хто зав’язав. Не відмовляйте собі у задоволенні — робіть одну річ за один раз. Коли будете готові, спробуйте фізичні вправи, як засіб вгамувати тягу, замість цукру.

3. Слід вести тверезий спосіб життя.

Інакше весь жир повернеться, ще й приведе із собою пару кіло полонених. Отже, якщо ви тільки стаєте на шлях тверезості і починаєте вагатися, приклейте свою «товсту» фотографію на холодильник поряд із фото Кейт Мосс і продовжуйте рухатися далі!

Автор SoberMummy. Переклала і доповнила Моторна. Оригінал тут

Будьте в курсі

Жодного спаму!

Поділіться своєю думкою