13 несподіваних змін, яких ви можете зазнати після схуднення

Опитування серед читачів популярного ресурсу reddit.com несподівано принесло авторові питання золотий статус і зібрало більше 3200 коментарів. Питання було звернене до читачів/дописувачів ресурсу, що страждали від ожиріння у минулому, і звучало так: «Яких найбільш дивних/несподіваних змін ви зазнали після того, як позбулися зайвих кілограмів?»

Багато відповідей було смішними і неочікуваними: публікую переклад і коментарі до кращих із них далі. Цікаво, що деякі з них (наприклад, покращення якості сну) збігаються з перевагами тверезого способу життя. Тобто, якщо ви схуднете і кинете пити, це буде дабл кіл! Отже, дізнайтеся, що може статися з вами, коли, ви нарешті, досягнете омріяної фігури і нормальної ваги.

1. Люди, особливо протилежної статі,  приділяють вам більше уваги. Коли ви страждаєте від ожиріння, все, що люди бачать — це жир, тому всі товсті люди схожі між собою. Якось я і мій товстий друг вийшли погуляти. Нас запитали: «Ви — двоє братів?!» «Ні, ми просто обидва товсті!» (користувач aredna)

Від себе можу додати, що так і є. Якось я зупинила машину, і не встигла з неї вийти, як моя дитина вже була на вулиці, подала руку якісь огрядній жіночці у темно-коричневому пальто і почимчикувала з нею спокійно далі. Я шоковано дивилася їм услід і усвідомлювала: для моєї дитини, отже, я виглядаю так само, як і будь-яка інша товста тітонька у темному пальто. Особливо ззаду! (Моторна)

2. Люди починають ставитися до вас краще. Річ не в тому, що їм приємніше з вами спілкуватися, а в тому, що ви перестали бути невидимими. Це дійсно життя в легкому режимі, в нормальному розмірі (користувач LRDQ).

Дивно, якою непомітною відчуваєш себе, коли ти найбільша людина в кімнаті. Люди активно намагаються уникати контакту очами з тобою. Коли я почала худнути, незнайомці стали лагіднішими до мене. Мені притримують двері, вітаються зі мною, заводять легкі розмови тощо. Це спочатку нервувало і мені було незручно, тому що я звикла, що мене всі ігнорують (користувач NotSoSouthern).

З іншого боку, як зауважив користувач Corzaa31: «Всі раді мене бачити – і це, блін, дістає!»

3. Люди починають сміятися з ваших жартів. На жаль, зовнішність, як і статус, відіграють дуже важливу роль у тому, як люди реагують на ваші слова та дії (користувач kingo15).

І справді, легкий спосіб відчути себе міліонером або зіркою – повернути свою вагу до норми. Щоправда, якщо не вмієш розповідати анекдоти, то відчуваєш себе при цьому трішки фріком – наче нічого смішного не сказав, а всі кругом сміються, мов навіжені (Моторна).

4. Люди стають злими. Друзі, родичі, особливо жінки старшого віку, стають дуже уїдливими. Зараз я чую більше негативних коментарів про своє тіло, ніж тоді, коли у мене була зайва вага (користувач Batsignal_on_mars).

З того, що я бачу/читаю, ця проблема стосується в основному жінок. Коли чоловіки приходять у добру форму, їхні приятелі здебільшого кажуть: «Молодець, так тримати!», і навіть беруть з них приклад і надихаються, щоб і самим прийти у форму. Коли ж дівчина втрачає зайву вагу, у багатьох випадках жінки, що оточують її, намагаються відтягнути її назад (користувач digbybare).

5. Найбільшим сюрпризом стало те, що я не товста, бо лінива. Я мала зайву вагу більшу частину свого життя, і завжди відчувала це, як недолік характеру: я була ледачою, тому була товстою. Скинувши 64 кг, я тепер розумію, що саме зайва вага робила мене «ледачою». Мені було боляче ходити, стояти, жити — недарма все, що я хотіла, це сісти чи спати! Наприкінці робочого дня я була геть виснажена! Уявіть, що ви проживаєте своє життя, носячи на собі іншу людину: ви будете дуже швидко виснажуватися. І це порочне коло: рухатись не хочеться, бо болить, і через це товстішаєш. Лише після того, як я втратила всю цю вагу, я зрозуміла, що я не «погана» людина, не «ледача» людина. Лінь не викликала ожиріння: я була ледачою через те, що була товстою (користувач Superfluous1).

6. Для мене це було усвідомлення того, що стрункість не є єдиним ключем до щастя. Коли ти товстий, то думаєш, що всі твої проблеми зникнуть, коли ти станеш струнким. І знаєте, що? Ні. Звичайно, я став більш упевненим у собі, але я дізнався, що інші проблеми в житті не зникають самі по собі із зайвими кілограмами (користувач RockoGambiani).

Ні, але це все-таки однією проблемою буде менше, ніж було у вас раніше. І часто це дасть вам більше енергії вирішити ті проблеми, що залишилися (користувач InfiniteDroid).

7. Якість сну. Я спала дуже погано, коли у мене було ожиріння. Мені було потрібно дуже багато часу, щоб заснути, я часто прокидалася, весь час відчувала себе втомленою і постійно засинала на дивані або в машині. Тільки коли я почала правильно харчуватися і займатися фізичними вправами, я почала набагато краще спати. Я можу заснути одразу після того, як лягла, і більше не прокидаюся посеред ночі (користувач budgiepooponmycello)

Інші читачі зауважують, що їм тепер треба менше часу, щоб виспатися, їм стало легше дихати і вони почали менше хропіти.

8. Впевненість у собі. Ви ходите прямо, з піднятою головою, і заходите в будь-яке приміщення так, якби воно вам належало. Крім того, ви відчуваєте справжній спокій. Це так, якби ваше тіло і душа прийшли у гармонію, на відміну від того, що було раніше, коли душа була розміром з горошину, а тіло — розміром із Халка (користувач randmwanderer).

Також, як зауважує користувач crackills, несподіваним бонусом є рівна статура і прибавка у зрості – майже 3 сантиметри – через те, що зайва вага перестала тиснути на хребет і спина вирівнялася.

9. Найкраще за все було усвідомити, що я можу обійняти дружину, і наші груди, живіт і коліна можуть торкатися одне одного ОДНОЧАСНО Й У ВСІХ МІСЦЯХ. Серйозно, обійматися й тулитися одне до одного стало набагато краще (користувач likwidtek)

10. Речі сидять на мені добре. Я можу зайти у будь-який магазин одягу, навмання взяти оберемок речей — і знаю, що вони мені всі пасуватимуть. А кольори! Тепер я можу носити кислотно-зелену кенгурушку, не переживаючи, що приверну чиюсь увагу. Чомусь ніхто не хоче бачити здоровенного товстого хлопця в яскравих кольорах. Коли я був товстим, увесь мій одяг був чорним або сірим. У мене була одна червона сорочка і я був схожий у ній на гігантський помідор (користувач abunchofjerks).

Йому вторить користувачка StringentCurry: «Один із найкращих моментів мого схуднення: покупка нового одягу для університету і — вперше за все життя — можливість сказати: «О, це занадто велике. Я думаю, що візьму на розмір менше»».

11. Сидіти на сидінні у літаку, не торкаючись боків або людей, що йдуть по проходу і дивляться на вас із таким видом, немовби кажуть: «О ні, будь ласка, тільки не поряд із ним/нею!» (користувач abraxsis).

Йому вторить користувачка meggandeth: «Я була вкрай здивована, коли побачила, скільки вільного місця залишається на стільці, особливо у кіно або у поїзді!»

12. Сюрпризи, пов’язані з відпочинком, можуть бути і неприємними — ось що сталося, наприклад, із користувачем blueriver343: «Жир плаває, а я зараз тону у воді! Мабуть, я таки не вмію плавати: мене просто тримав на плаву раніше власний жировий жилет. Це був величезний сюрприз!»

А можуть бути і приємними: «Я був шокований, коли вперше вскочив у карт і полетів по трасі. Я думав, що вони модернізували карти, а потім зрозумів, що вони їздять набагато швидше, коли у них сідаєш із вагою на 60 кг менше» (користувач Justcallmezach).

13. Але найбільші і найкращі зміни стосуються їжі. Ось численні коментарі на цю тему:

  • Нездорова їжа стає непривабливою (користувач jusksmit)
  • Знизилися витрати на продукти (користувач StringentCurry)
  • Менший апетит/я більше не звертаються до їжі, коли нудьгую або засмучена. Мій ненажерливий апетит покинув мене: я більше не накидаюсь на їжу, і все ж таки можу їсти все, що мені подобається (користувач Born2dodishes)
  • Я більше не їм нескінченно, і, насправді, став краще харчуватися: їм більш різноманітно і більше цікавих продуктів, ніж коли був товстим (анонім).
  • Я насправді отримую зараз більше задоволення від їжі, ніж тоді, коли був товстим. Коли я був жирним, я їв просто тому, що отримував задоволення від самого процесу. Моя дієта називалася: «Що завгодно, коли завгодно», і я просто забивав шлунок чим попало під саму горлянку. Тепер я їм їжу, що є найбільш корисною для мого тіла. Я знаю, що вкладаю в себе, і це приносить мені радість (користувач Thunderbro).

Повний тред тут. Приємного читання, натхнення і

Будьте здорові!

Ваша Моторна

Будьте в курсі

Жодного спаму!

Поділіться своєю думкою