3 ефективні вправи для пришвидшення схуднення

Є вправи для схуднення, які не потребують багато часу і зусиль, і разом із тим є напрочуд ефективними. За словами Патріка Хайцманна, відомого у Німеччині фітнес-тренера, що написав веселу книгу «Їсти дозволено», найкраща і найпродуктивніша вправа для схуднення така:

Нє-а!

Випрямте спину, поверніть голову швидко ліворуч і повільно назад у положення прямо. Потім швидко поверніть голову праворуч і повільно назад. І ще раз: швидко ліворуч, швидко праворуч. Все, вправу ви засвоїли. Тепер час застосувати її на практиці. Щоразу, як колеги на роботі, дбайливі родичі або ще хто запропонує вам шматок торта, жменю цукерок або інших солодощів, зробіть цю вправу. Голову швидко ліворуч, потім праворуч. Повторювати, поки спокусник або спокусниця не віддалиться на безпечну відстань. Ця вправа, що триває кілька секунд, збереже вам, у перерахунку на калорії, 30 хвилин бігу, 60 хвилин плескання у басейні чи дві години неспішної прогулянки із собакою (або внутрішнім Пацецуциком).

Патрік Хайцманн — відомий у Німеччині тренер і автор книг зі схуднення

Однак дефіцит калорій — не єдиний чинник успішного зниження і подальшого збереження ваги. Багатьох із нас обтяжує тягар турбот, що не дає спати ночами, переслідує важкими думками вдень і загалом заважає насолоджуватися життям. Хоч цей тягар і не є матеріальним, дуже часто він відкладається у вигляді жиру: ми заїдаємо наші турботи, невиконані справи, докори совісті і думки про те, що слід іще зробити, на що настрою й бажання немає. Щоб позбутися цього важкого тягара, пропоную таку вправу:

Дерево турбот

Підіть до лісу, у парк або в сад. Виберіть розложисте дерево, з багатьма гілками. Подивіться на нього уважно і подумки розвісьте на його гілках все, що вас турбує на цей момент. Похід до стоматолога, батьківські збори, прибирання до Нового року, пошук подарунків, біганина інстанціями — все, що муляє і дошкуляє. Великі проблеми розміщуйте на нижніх гілках, дрібні, набридливі, клопоти — на верхніх, більш тонких. Вішайте пакуночки один за одним і уявляйте, як пригинаються під їхнім тягарем гілки дерева. Позбудьтеся таким чином усього, що вас обтяжує. Ще раз уважно подивіться на дерево, запам’ятовуючи, де що висіть. Тепер розвертайтеся і йдіть додому. Можете навіть трішки пробігти — тепер-бо ви відчуваєте себе легшими, необтяженими зайвими турботами! Якщо думки про якусь проблему все ще дошкулятимуть, уявіть собі Дерево турбот і ту гілку, на якій висіть пакунок із цією проблемою. Скажіть собі подумки: «Все гаразд, це мене не обтяжує, це висить на дереві». Коли якусь із цих справ треба буде вирішити, хтось або щось подзвонить, покличе, розбудить і нагадає про те, що прийшов час. Подумки зніміть пакунок із дерева, розкрийте його і приступайте до виконання справи. Побачите, що не така вона була й страшна, як вам здавалося на початку. Насправді, на її виконання піде менше часу й зусиль, ніж вам уявлялося. Але найбільш приємним є те, що 30% проблем, що ви повісили на дерево, зовсім не потребують вирішення! Ви побачите: із плином часу вони стануть неактуальними, потреба у їх вирішенні відпаде або хтось інший вирішить їх за вас. А ви ж носилися з ними, як дурень із писаною торбою! Це той випадок, коли український «Нехай» стане дуже у нагоді.

Звісно, із часом на місце вирішених проблем прийдуть інші — але ви тепер знаєте, що з ними робити. Зробіть собі такий подарунок на Різдво чи на Новий рік — це буде найкраща ялиночка, яку ви мали за все життя.

Дисклеймер: ця вправа призначена для гіпервідповідальних осіб (в основному жінок), які несуть на собі весь тягар світу. Якщо ж ви — той, за кого всі проблеми вирішують, то забудьте про дерево турбот, то не про вас. Краще відірвіть свій дорогоцінний тухес від дивану і допоможіть мамі, бабусі, сестрі або жінці вирішити бодай частку тих проблем. У нагороду ви отримаєте втомлену посмішку і слова подяки, що є кращими за будь-які солодощі світу!

Третя вправа називається, зненацька

Хатинка для ворогів

Чи є у вашому житті люди, яких ви не можете пробачити? Чиї слова або дії вам і досі дошкуляють, хоча може й минуло багато років? Чия присутність — зараз або у минулому — дратує і не дає спокою? Якщо так, ви заїдаєте свої образи, а це не дає схуднути й утримувати нормальну вагу. Зробіть таке:

Підіть, знову ж таки, до лісу, у сад, в посадку або у парк. Зробіть це не в той день, коли прикрашатимете своє Дерево турбот. Краще за кілька тижнів до або через кілька тижнів після цього. Мозку треба час, щоб усвідомити, що його більше не турбує нічого з того, що обтяжувало тижнями й місяцями. Отже, знайдіть затишне місце, де нікого немає, і побудуйте невелику халабудку — зовсім маленьку, не таку, як ми робили у дитинистві. Достатньо з десятка гілочок — складіть їх у формі куреня і присипте зверху листячком, як поросятко Нуф-Нуф, з якого, звісно, не слід брати приклад — але у цьому випадку можна й треба. Коли хижка буде готова, зберіть усіх своїх ворогів: це можуть бути камінці, шишки або просто листочки. Беріть їх по одному, подумки називайте і поміщайте у хатинку. Ось ця шишка нехай буде Наталіванна, вчителька математики, яка горлала на вас: «Сідай, двійка!» Ось ця гілочка нехай буде свекрухою, що завжди вами невдоволена. Дубовий листочок — це самодур-начальник, який сам не знає, що йому треба. А отой камінець нехай буде колишнім чоловіком, хай йому грець. Ні, не так! Оммм, peace і ласкаво просимо до нової хатинки! Там він буде у добрій компанії, ги-ги. Один по одному допроваджуйте всіх своїх вороженьок у новозбудований курінь. Коли вони закінчаться, присипте вхід до куреня листям, запам’ятайте місце, де збудували його, розверніться і йдіть додому.

Тепер ви вільні від образ. Ви іще не простили — але, принаймні, зменшили ворогів і віддалили їх від себе. Кожного разу, як вам згадається хтось із них і ви відчуватимете знайомий приплив образи або злості, уявляйте собі цю особу заввишки 2-3 см, що гордо чимчикує до свого будиночка. Ви ж не будете ображатися на маленьких? А вони вас можуть образити, як ви думаєте? Звісно, що ні — уявити собі це просто смішно! Нехай спогад про них викликає тепер у вас спокійну усмішку: ви знаєте, що вони вам більше не дошкулятимуть, бо живуть у своєму маленькому будиночку і займаються своїми справами. А вам своє робить!

Будьте здорові,

Ваша Моторна

Будьте в курсі

Жодного спаму!

Поділіться своєю думкою