Чому зараз — найкращий час кинути пити?

Вже більше року, як я не п’ю алкоголь. Завдячую цьому Clare Pooley та її книзі “Sober Diaries”, яку також називають «Бріджіт Джонс у зав’язці». Нещодавно Клер опублікувала новий пост, який я із задоволенням переклала і з вдячністю публікую сьогодні у своєму блозі. Хто ще не читав, ось «10 причин кинути пити» від тієї ж авторки. Від себе можу погодитися з Клер, що, якби не тверезість, пережити теперішній час було б набагато складніше. А так, принаймні, однією проблемою менше. І ще: той, хто кинув пити, відчуває, що здатний на більше. На набагато більше. Після закінчення пандемії почнеться час здійснювати давно відкладені мрії. Будьте готові до цього!

І будьте здорові!

Ваша Моторна

***

Чому пандемія — це найкращий час зберігати тверезість

Як мільйони людей по всьому світу, я відчуваю, що живу в незнайомому, небажаному, паралельному всесвіті. У такий час здається, що вихід — на дні пляшці. І дійсно, продаж алкоголю у Великобританії збільшився приблизно на 50%. Винно-горілчаний відділ супермаркету неподалік від мене порожній, а соціальні мережі переповнені мемами про те, що алкоголь є єдиним способом пережити все це.

Якоюсь мірою це так: алкоголь — тимчасово — розмиває нерівні краї реальності. Він пом’якшує нашу реальність, що просто зараз потребує значного пом’якшення. Він є заслуженим частуванням наприкінці дня, коли наше життя виявилось раптово позбавленим інших задоволень. Здається, зараз не час ще більше ускладнювати собі життя, відмовившись від випивки?

Я вас добре розумію. Але насправді зараз найгірший час для того, щоб напиватися.

По-перше, алкоголь посилює тривожність. Я знаю, що це на перший погляд протирічить здоровому глузду, але це насправді так. Спочатку він дійсно змушує тіло розслабитися, і ви відчуваєте полегшення. Але, коли алкоголь виходить з організму, тривога повертається і ще більше підсилюється, особливо посеред ночі.

Наразі і так досить важко зберігати здоровий сон, а алкоголь ще більше ускладнює цю задачу. Випивка може приспати вас ввечері, але вона розбудить вас о 3 ранку і не залишить у спокої, поки не спрацює будильник.

Тримати сімейний корабель на плаву зараз — працювати з дому, організовувати домашнє навчанням, готувати нескінченну череду страв, прибирати та намагатися не перейматися тривожними новинами — насправді дуже важко, і набагато складніше, коли до цього додається похмілля.

Крім того, випивка робить нас гарячкуватими, а коли ви змушені перебувати на невеликому просторі зі своєю родиною, не слід підливати паливо до жевріючого вогню образ і кривд.

На додачу до всього цього, алкоголь — це наркотик. Чим більше ви п’єте, тим більше ваше тіло і розум покладаються на нього. Як під час відпустки, але без відчуття радості, пандемія — це час, коли всі звичні обмеження не застосовуються. Вам, мабуть, не треба йти до офісу. Ви можете починати пити все раніше і раніше, і наливати собі все більше і більше — і, напевно, так і будете робити. Дуже, дуже просто перетворити помірну звичку випивати у серйозну проблему.

Є кілька дуже вагомих причин бути тверезими саме зараз.

Коли минуть перші важкі дні без випивки, тверезість зробить вас набагато спокійнішими, сильнішими та більш здатними впоратися зі справами і проблемами. Напевно, у вас є батьки чи діти, або й ті, й інші, які покладаються на вас, і ви не хотіли б їх підвести.

Крім того, алкоголь псує імунну систему, а все, що ми знаємо про цей жахливий вірус, говорить нам про те, що чим здоровіша людина і чим у кращій вона формі, тим більше у неї шансів пережити хворобу порівняно легко.

Якщо вас все більше непокоять думки про звичку до випивки, зараз насправді добрий час, щоб кинути пити.

Найважче у перші дні тверезості — це перебування серед людей. Вечірки, застілля та свята нелегко даються на початку, тому ті, хто недавно кинув пити, на деякий час самоізолюються, як і багато хто зараз. Ви можете легко спорожнити шафи та холодильник від алкоголю, і не заходити до винно-горілчаних відділів магазинів. Вони, мабуть, і так напівпорожні!

Одна з тих речей, за які я зараз вдячна, — це тверезість. Якби я зараз пила, то мене б постійно хвилювала думка, де взяти ще випивку. Тоді б я відчувала провину через це занепокоєння у той час, коли є так багато важливих речей, про які слід хвилюватися. Я випорожнила би шафи з туалетним папером і макаронами, і наповнила б їх пляшками з вином. Я б (навіть іще більше, ніж зараз) гавкала б на дітей і чоловіка, і проводила б вечори в коматозі, а ранки у похміллі. Мені стає не по собі просто від написання цього абзацу!

Отже, якщо ви думаєте про те, щоб кинути пити, зробіть це зараз. Потім, коли світ нарешті нормалізується, ви будете в найкращій формі, щоб максимально скористатися ситуацією. А якщо ви нещодавно кинули пити і вам це дається нелегко, не робіть помилки, думаючи, що алкоголь полегшить стан справ. Він тільки ще більше погіршить його.

З любов’ю до вас усіх. Залишайтеся у безпеці та будьте здорові!

Клер Пулі (ака SoberMummy)

Оригінал тут. Переклала Моторна

Будьте в курсі

Жодного спаму!

Поділіться своєю думкою